Roth Alu-LaserPlus®

– luotettava komposiittiputkijärjestelmä

Vesivahinkosuojatut ja korkealaatuiset tuotteet

Roth Alu-LaserPlus® on osoittautunut markkinoiden parhaaksi järjestelmäksi, koska vahingossa puristamatta jäänyt liitos paljastuu heti painekokeessa. Normaalisti vuoto ilmenee vasta kauan asennuksen päättymisen jälkeen – vaikka painekoe olisi suoritettu.

Roth Alu-LaserPlus®-putket ja PPSU-liitososat valmistetaan Rothin tehtailla Saksassa. Tämä takaa tasaisen ja erinomaisen laadun. 

 • STF:n testaama ja tyyppihyväksytty järjestelmä
 • Järjestelmä, putket ja liittimet on testattu yhdessä.
 • 10 vuoden takuu
 • Pakattu erillisiin muovipusseihin minimoidakseen esim. vaurioituneiden tarvikkeiden määrä.

Helppo asennus
Roth Alu-LaserPlus® -käyttövesijärjestelmän asennus on erittäin helppoa, koska alumiiniputket ja Roth PressCheck® -liitososat puristetaan helposti yhteen Roth PressCheck® -puristustyökaluilla.
Roth PressCheck® -liittimien ainutlaatuinen ominaisuus on se, että liittimet vuotavat, jos niitä ei ole puristettu. Roth PressCheck® -liittimiä käytettäessä ei siis ole vaaraa siitä, että asennukseen jää puristamattomia liittimiä.

 • Sama putki soveltuu lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesiasennuksiin
 • Puristusleukoja useimmille puristuskoneille (esim. Novopress, Klauke, Roller, Rems jne.)

Ratkaisuja kaikenlaisille projekteille
Kaikentyyppiset putkityöt onnistuu ​​helposti Roth Alu-LaserPlus® -järjestelmällä, koska Rothilla on laaja valikoima puristusliittimiä PPSU:sta, messingistä tai ruostumattomasta teräksestä. PPSU on luja muovimateriaali, jolla on hyvät ominaisuudet kestävyyden ja elinkaaren osalta.

Roth Alu-LaserPlus® -putket ovat 16–63 mm, ja ne toimitetaan kieppinä tai 3,2 ja 5 m pituuksina suojaputkella tai esiasennetulla eristeellä. 3,2 m pituudet sopivat täydellisesti kerrostaloihin, joiden lattioiden välinen etäisyys on 3 m. Niitä voidaan käsitellä helposti ja jätettä syntyy vähemmän.

Valikoimasta löytyy myös pinta-asennukseen soveltuva harmaa Roth Alu-LaserPlus® onWall 16 -putki (LVI-nro 1745130). Tyylikäs harmaa komposiittiputki on myös kustannustehokas ja helppo vaihtoehto. Happidiffuusiosuojattu yleisputki soveltuu lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesijärjestelmiin.

Roth Alu-LaserPlus®-putkien alumiinikotelo on laserhitsattu. Tämä hitsausmenetelmä mahdollistaa erittäin suuren tarkkuuden ja tasaisen laadun. Sisäputkessa on paksu seinämä, joka kestää putkelle hyväksytyt paineet ja lämpötilat ilman alumiinipintaa.

Keskimmäinen osa on laserhitsattua alumiinivaippaa, joka tekee putkesta muotonsapitävän ja antaa sille hyvän diffuusiosuojan.

 • Putkivalikoima 16–63 mm
 • Putkikoot 3,2 ja 5 m
 • Putkikieppejä, joissa suojaputki tai eriste on esiasennettu.
 • Laadukkaat monikerroksiset putket

Kaunis ja kestävä putkimuotoilu
Näkyvissä seinä- tai pinta-asennuksissa putken pinta on suojattu polyeteenikerroksella. Suojaputki on saatavilla hopeanharmaana tai kiiltävänä valkoisena - molemmat on erittäin helppo pitää puhtaana.

Roth Alu-LaserPlus®-komposiittiputkijärjestelmä on helposti saatavilla kaikista tukkuliikkeistä. 

 • Putken pinta on suojattu polyeteenikerroksella
 • Saatavana hopeanharmaana tai kiiltävänä valkoisena
 • Putket on helppo pitää puhtaana
 • Valtakunnallinen saatavuus

Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä myyntitiimiimme. 

Roth Alu-LaserPlus®-putki

Roth Alu-LaserPlus® on helposti asennettava ja joustava yleisputki, jonka halkaisija on 16-63 mm. Sitä voidaan käyttää lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesiasennuksissa. Roth Alu-LaserPlus® -putkissa alumiinipinta on hitsattu laserilla. Tämä hitsausmenetelmä mahdollistaa erittäin suuren tarkkuuden ja tasalaatuisuuden. Sisäputkessa on paksu seinämä, ja se kestää ilman alumiinipintaa putkelle hyväksytyt paineet ja lämpötilat. Putket liitetään Roth PressCheck® -puristusliittimillä, joita on saatavana PPSU:sta tai messingistä valmistettuina. PPSU on luja muovi, jolla on kestävyyden ja elinkaaren osalta hyvät ominaisuudet. PPSU-liittimillä asennus on edullisempi kuin metalliliitinasennus. Kaikki putkikierteillä varustetut liittimet ovat messinkiä.

Roth Alu-LaserPlus® -putken sisäosa on valmistettu polyeteenistä. Välissä on laserhitsattu alumiinipinta, joka tekee putkesta jäykän ja antaa sille hyvän diffuusiosuojan. Putken pinta on suojattu vaaleanharmaalla polyeteenikerroksella.

Roth valmistaa itse Alu-LaserPlus® - ja PPSU-liittimiä. Roth järjestelmätakuu tarkoittaa sitä, että voit olla varma korkean laadun säilymisestä.

Roth liittimet ja niiden erikoisominaisuudet
Materiaalien valinnalla on ratkaiseva merkitys, kun haluat taata parhaan mahdollisen vedenlaadun. Putkesta irtoava aines ja korroosio voivat vaikuttaa vedenlaatuun merkittävästi.

Roth Alu-LaserPlus® -järjestelmään kuuluu laaja valikoima esiliittimiä, jotka on valmistettu uusimmista korroosion kestävistä materiaaleista. Valmistusmateriaalina on laadukas messinki tai huipputekninen PPSU-muovi.

Puristustyökalut

Suosittelemme Roth puristustyökalujen käyttämistä. Valikoimaamme kuuluu useita Novopress- ja Klauke-puristustyökaluja Roth Alu-LaserPlus® -järjestelmän asentamiseen. Työkalut on testattu standardin DVGW mukaan ja kuuluvat takuun piiriin. Puristusliitokset on tehtävä aina Rothin hyväksymällä puristustyökalulla ja siihen kuuluvilla puristusleuoilla. Mikäli asennuksessa käytetään väärää työkalua, valmistajan vastuu ei kata mahdollisia vahinkoja tai seurannaisvaikutuksia. Jos mietit, voitko käyttää jo olemassa olevaa työkaluasi, ota yhteyttä Rothin tekniseen tukeen. Muita kuin suositeltuja puristuslaitteita käytettäessä työ ei täytä Rothin takuuehtoja.

 • Käytä aina Rothin profiilin mukaisia puristusleukoja ja puristussovitteita.
 • Kun kupariin tai ruostumattomaan teräkseen puristetaan ylimenoliittimiä, on käytettävä V-profiilin leukoja.
 • Leukapidikkeitä käytetään halkaisijoissa 40, 50 ja 63 mm.

Roth liittimet

Roth-liitokset
Materiaalivalinta on ratkaiseva optimaalisen vedenlaadun ylläpitämiseksi, koska siihen voi vaikuttaa suuressa määrin saostuminen, putkista irtoavat hiukkaset sekä korroosio.

Roth Alu-LaserPlus® -järjestelmään kuuluu täydellinen valikoima puristusliittimiä. Nämä ovat valmistettu nykyaikaisimmista ja korroosiokestävimmistä aineista, parhaimmasta messinkilaadusta tai korkeateknologisesta muovimateriaalista (PPSU). Tämä täydellinen valikoima tarjoaa monia etuja:

 • Korroosiokestävyys
 • Korkea lämpötila- ja painekestävyys, hyvät kemialliset ja termiset ominaisuudet
 • Hygieninen ja joka paikkaan soveltuva
 • Pienempi vesitilavuus
 • Suurin mahdollinen turvallisuus diffuusiotiiviillä Roth Alu-LaserPlus® -putkilla
 • Ei johdoksia sileiden sisäpintojen ansiosta
 • Käytännöllinen, asennusystävällinen ja hintansa arvoinen

PPSU:sta valmistetut esiliittimet
PPSU on kohtalaisen uusi muovi, jota on aikaisemmin käytetty esimerkiksi avaruusteollisuudessa. PPSU kestää vieläkin paremmin kaikkia korroosion muotoja, kuten käyttövedessä esiintyviä suoloja jne. sekä jännite- ja syöttökorroosiota.
Rothin valikoimaan kuuluu 16, 20, 26, 32, 40 ja 50 mm koot. Saatavilla on kaikki tavalliset muotokappaleet kierteettöminä.

Messinkiset puristusliittimet

Käyttövesiasennuksissa messinki on erinomainen materiaali. Sillä on suuri vastustuskyky kaikenlaiselle korroosiolle, kuten esimerkiksi suolalle, jota löytyy käyttövedestä ja galvaaniselle jännite- ja väsymiskorroosiolle. Rothin valikoimassa on laaja kokolajitelma; 16, 20, 26, 32, 40, 50 ja 63 mm, sekä yleisimmille kierteille sopivat liittimet. Valikoimaan kuuluu myös laitteita, jotka ovat erityisen sopivat lämmitysasennuksiin.

Liitinten ominaisuudet

 • Sinkkikadonkestävää messinkiä, kategoria A, ISO 6509 mukaisesti
 • DIN 50930 mukaiset ominaisuudet
 • Kovuus 80 HB
 • Murtumavoima 280 N/mm2
 • Vetolujuus 10 %
 • Venytysraja Rp 0,2: 120 N/mm2
 • PPSU-puristusliittimet
 • PPSU on suhteellisen uusi muovimateriaali, jota on käytetty aikaisemmin ainoastaan esimerkiksi avaruusteollisuudessa. PPSU:lla on lyömätön kestävyys kaikenlaista korroosiota vastaan, kuten esimerkiksi käyttövedessä esiintyvälle suolalle, mutta myös galvaaniselle jännitys- ja väsymiskorroosiolle. Rothin valikoimaan kuuluu kokolajitelma; 16, 20, 26, 32, 40 ja 50 mm.

Liitosten metalliseosten ominaisuudet

 • Polyfenyylisulfoni (PPSU)
 • Vetolujuus paineistuskokeissa 23 °C: 99 Mpa
 • Pituuslaajennuskerroin: 5,6 x 10-5 m/mK
 • Iskulujuus Izodin mukaan 23 °C: 694 J/m

 

Roth PressCheck®
Kokemukset osoittavat, että erilaiset puristusliittimet pysyvät usein täysin tiiviinä painetestissä, vaikkei niitä olisi puristettu työkalulla. Rothin puristusliittimet ovat nimeltään PressCheck®. Roth PressCheck® -liittimien ainutlaatuinen ominaisuus on se, että liittimet vuotavat, jos niitä ei ole puristettu. Roth PressCheck® -liittimiä käytettäessä ei siis ole vaaraa siitä, että liitin yhtäkkiä antaa periksi ja irtoaa.

Kemikaalien kestävyys
HUOMAUTUS: 
Markkinoilla on tuotteita, joita voidaan käyttää yhdessä tuotteidemme kanssa. Liuottimet, vuotospray/-kaasu tai vastaavat mahdollisesti vahingollisia aineita sisältävät tuotteet voivat vaurioittaa putkia, venttiilejä, seinä- ja muita asennuksia sekä tiivisteitä. Esim. polyuretaanivaahto, voiteluaineet, vahvat puhdistusaineet ja jäätymisenestoaineiden lisäaineet on tarkistettava huolellisesti ennen mahdollista käyttöä. Muista, että vahingollisten tuotteiden käyttö mitätöi takuumme. Ota yhteyttä Roth Finlandin tekniseen tukeen, jos olet epävarma näiden tuotteiden suhteen. Vältä putkien asentamista voimakkaasti syövyttäviin ympäristöihin. Syövyttävästä ympäristöstä aiheutuvat vahingot voivat ilmetä pitkän ajan kuluttua takuun päättymisestä.
Sementin, laastin, betonin ja vastaavien materiaalien kanssa kosketuksiin joutuvat metalliliittimet on suojattava asennusputkilla, eristeellä tai muovikalvolla.

Löydä täydellinen valikoima Roth-liittimiä PPSU- ja messingistä hinnastostamme.

Katso hinnastomme täältä.

Haluatko lisätietoa tuotteistamme?