Roth Alu-LaserPlus®

– luotettava komposiittiputkijärjestelmä

Vesivahinkosuojatut ja korkealaatuiset tuotteet

Roth Alu-LaserPlus® on korkealaatuinen, laserhitsattu komposiittiputkijärjestelmä käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin. Putki ja PPSU-osat valmistetaan Rothin omilla tehtailla Saksassa.

Järjestelmän Roth PressCheck® -liittimet eivät läpäise painekoetta, jos ne ovat jääneet puristamatta – näin vältetään yleinen asennusvirhe.

Putken uloin kerros on kiiltävän valkoista PE-muovia, joka on helppo pitää puhtaana. Valikoimasta löytyy myös erityisesti pinta-asennukseen soveltuva harmaa Roth Alu-LaserPlus® onWall 16 -putki (LVI-nro 1745130). Tyylikäs harmaa komposiittiputki on kustannustehokas ja helppo vaihtoehto pintavedoille tummilla seinäpinnoitteilla.

Järjestelmätakuu 10 vuotta.

Saat lisätietoa ottamalla yhteyttä myyntitiimiimme. 

Roth Alu-LaserPlus®-putki

Viisikerroksinen, laserhitsattu komposiittiputki käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysasennuksiin. Valmistus Rothin omalla tehtaalla Saksassa. Käytetään Roth PressCheck®-liittimien kanssa.

Putken tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • Käyttöpaine 10 bar
 • Suurin sallittu jatkuva käyttölämpötila 70 °C (hetkellisesti 95 °C) (6 bar)
 • Happitiivis (DIN 4726)

Putkivalikoima: 

 • Putkivalikoima 16–63 mm
 • Putkikoot 3,2 ja 5 m

Puristustyökalut

Suosittelemme Roth puristustyökalujen käyttämistä. Valikoimaamme kuuluu useita Novopress- ja Klauke-puristustyökaluja Roth Alu-LaserPlus® -järjestelmän asentamiseen. Työkalut on testattu standardin DVGW mukaan ja kuuluvat takuun piiriin. Puristusliitokset on tehtävä aina Rothin hyväksymällä puristustyökalulla ja siihen kuuluvilla puristusleuoilla. Mikäli asennuksessa käytetään väärää työkalua, valmistajan vastuu ei kata mahdollisia vahinkoja tai seurannaisvaikutuksia. Jos mietit, voitko käyttää jo olemassa olevaa työkaluasi, ota yhteyttä Rothin tekniseen tukeen. Muita kuin suositeltuja puristuslaitteita käytettäessä työ ei täytä Rothin takuuehtoja.

 • Käytä aina Rothin profiilin mukaisia puristusleukoja ja puristussovitteita.
 • Kun kupariin tai ruostumattomaan teräkseen puristetaan ylimenoliittimiä, on käytettävä V-profiilin leukoja.
 • Leukapidikkeitä käytetään halkaisijoissa 40, 50 ja 63 mm.

Roth liittimet

Roth liittimet 

Soveltuu käytettäväksi Roth Alu-LaserPlus® komposiittiputken kanssa. Käytä asennuksessa Roth puristusleukoja.

PPSU liittimet

PPSU on kevyt ja kestävä muovi, joka kestää kaikkia korroosion muotoja. Osien sisäpinta on sileä ja suunniteltu minimoimaan painehäviöt.  Roth PressCheck® liittimet eivät läpäise painekoetta, jos ne ovat jääneet puristamatta – näin vältetään yleinen asennusvirhe.

Roth PressCheck® PPSU liittimet valmistetaan Rothin omilla tehtailla Saksassa.

Messinkiset liittimet

Osa on valmistettu sinkkikadon kestävästä messingistä.

Roth PressCheck® liittimet eivät läpäise painekoetta, jos ne ovat jääneet puristamatta – näin vältetään yleinen asennusvirhe.

Liitinten ominaisuudet

 • Sinkkikadonkestävää messinkiä, kategoria A, ISO 6509 mukaisesti
 • DIN 50930 mukaiset ominaisuudet
 • Kovuus 80 HB
 • Murtumavoima 280 N/mm2
 • Vetolujuus 10 %
 • Venytysraja Rp 0,2: 120 N/mm2
 • PPSU-puristusliittimet
 • PPSU on suhteellisen uusi muovimateriaali, jota on käytetty aikaisemmin ainoastaan esimerkiksi avaruusteollisuudessa. PPSU:lla on lyömätön kestävyys kaikenlaista korroosiota vastaan, kuten esimerkiksi käyttövedessä esiintyvälle suolalle, mutta myös galvaaniselle jännitys- ja väsymiskorroosiolle. Rothin valikoimaan kuuluu kokolajitelma; 16, 20, 26, 32, 40 ja 50 mm.

Liitosten metalliseosten ominaisuudet

 • Polyfenyylisulfoni (PPSU)
 • Vetolujuus paineistuskokeissa 23 °C: 99 Mpa
 • Pituuslaajennuskerroin: 5,6 x 10-5 m/mK
 • Iskulujuus Izodin mukaan 23 °C: 694 J/m

 

Roth PressCheck®
Kokemukset osoittavat, että erilaiset puristusliittimet pysyvät usein täysin tiiviinä painetestissä, vaikkei niitä olisi puristettu työkalulla. Rothin puristusliittimet ovat nimeltään PressCheck®. Roth PressCheck® -liittimien ainutlaatuinen ominaisuus on se, että liittimet vuotavat, jos niitä ei ole puristettu. Roth PressCheck® -liittimiä käytettäessä ei siis ole vaaraa siitä, että liitin yhtäkkiä antaa periksi ja irtoaa.

Kemikaalien kestävyys
HUOMAUTUS: 
Markkinoilla on tuotteita, joita voidaan käyttää yhdessä tuotteidemme kanssa. Liuottimet, vuotospray/-kaasu tai vastaavat mahdollisesti vahingollisia aineita sisältävät tuotteet voivat vaurioittaa putkia, venttiilejä, seinä- ja muita asennuksia sekä tiivisteitä. Esim. polyuretaanivaahto, voiteluaineet, vahvat puhdistusaineet ja jäätymisenestoaineiden lisäaineet on tarkistettava huolellisesti ennen mahdollista käyttöä. Muista, että vahingollisten tuotteiden käyttö mitätöi takuumme. Ota yhteyttä Roth Finlandin tekniseen tukeen, jos olet epävarma näiden tuotteiden suhteen. Vältä putkien asentamista voimakkaasti syövyttäviin ympäristöihin. Syövyttävästä ympäristöstä aiheutuvat vahingot voivat ilmetä pitkän ajan kuluttua takuun päättymisestä.
Sementin, laastin, betonin ja vastaavien materiaalien kanssa kosketuksiin joutuvat metalliliittimet on suojattava asennusputkilla, eristeellä tai muovikalvolla.

Löydä täydellinen valikoima Roth-liittimiä PPSU- ja messingistä hinnastostamme.

Katso hinnastomme täältä.

Haluatko lisätietoa tuotteistamme?