MagiCAD:in BIM-tietomallit

Roth BIM-tietomallit

Uuden, kattavan Roth BIM-tietomalliluettelon avulla suunnittelijat voivat luoda piirrustuksia erittäin tarkasti ja älykkäästi rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Rothin luettelo sisältää yli 150 kpl BIM-tietomallia lattialämmitys- ja käyttövesisuunnitteluun.
Esim. putket, liittimet, tarvikkeet ja jakotukkikaapit lattialämmitykseen ja käyttöveteen, sekä lattialämmitysjärjestelmien sekoitusryhmät/shuntit, jakotukkikaapit ja toimilaitteet.

Täältä löydät MagiCAD-pilvipalvelun kaikki Roth BIM-tietomallit:

Digitaalinen kuvaus fyysisen projektin kaikista osa-alueista
BIM - Building Information Modeling (suomeksi rakennustietomallinnus) - on nopeasti kasvava menetelmä muuttaa rakennusalan perinteistä suunnittelua 2D-ympäristöstä 3D-ympäristöön. BIM on myös prosessi kaiken projektiin liittyvän tiedon luomiseen ja hallintaan. Luodaan viime kädessä ympäristö, joka sisältää digitaaliset kuvaukset fyysisen projektin kaikista osa-alueista. BIM tukee näin ollen projektielinkaaren kaikkia vaiheita, jopa rakentamisen valmistuttua. Ja koska projektit rakennetaan virtuaalisesti ennen niiden fyysistä rakentamista, monet rakennusprosessin haitat ja ongelmat poistetaan etukäteen - olivatpa ne sitten suunnittelun tai rakenteellisia muutoksia. Suuremman ja yksityiskohtaisemman yleiskuvan ansiosta minimoidaan myöhemmin kalliit ja aikaa vievät muutokset paikan päällä.

BIM-tietomallinnus luo yleiskuvan rakennuskustannuksista, koska jokaisen elementin hinnat päivitetään, kun rakennuksen yksityiskohdat selkiytetään. Samalla on mahdollista analysoida rakennusprosessin jokainen vaihe ja arvioida säästetäänkö tekemällä valmiita ratkaisuja sen sijaan, että rakennettaisiin elementtejä paikan päällä. BIM-tietoja voidaan käyttää myös tuotantopiirustusten tai tietokantojen luomiseen valmistustarkoituksiin.

Sujuvampi yhteistyö ja viestintä
BIM:in avulla varmistetaan sujuvampi yhteistyö ja viestintä, koska digitaaliset BIM-tietomallit mahdollistavat projektimallien jakamisen ja suunnittelun koordinoinnin, jotta kaikilla projektin sidosryhmillä on pääsy ajan tasalla oleviin projektitietoihin - ei vain toimistossa, vaan myös kentällä, missä pilvipohjaiset ratkaisut ja sovellukset takaavat reaaliaikaisen pääsyn mobiililaitteille.

Aikataulut voidaan myös suunnitella ja välittää tarkemmin, ja parempi koordinointi auttaa hankkeiden valmistumiseen ajoissa.

Parannettu rakennusturvallisuus
BIM-tietomallinnuksen avulla voidaan parantaa rakennusturvallisuutta kartoittamalla mahdollisia vaaroja, ennen kuin niistä tulee ongelmia. Yksityiskohtainen logistinen suunnittelu, visuaalinen riskianalyysi ja turvallisuusarviointi voivat auttaa varmistamaan, että projekti toteutetaan turvallisesti.

Mallinnuksen sisältämää tietoa voidaan käyttää myös rakennuksen valmistuttua, koska rakennustietojen tarkka ja jatkuva digitaalinen tallennus voidaan kerätä ja käsitellä rakennuksen käyttöönoton jälkeen kunnossapitojärjestelmissä, rakennuksen koko elinkaaren ajan.

 

Laadukkaat Roth BIM-tietomallit

  • Yli 150 kpl Roth BIM-tietomallia.
  • Lataa tietomalleja ilmaiseksi MagiCAD-palvelusta - ei pelkästään MagiCAD:in käyttäjille.
  • Saatavana DXF- ja RFA-muodossa AutoCAD ja Revit-alustoille.
  • RFA-muodot sisältävät kolme yksityiskohtaista tasoa.
  • Sisältävät ennalta määritetyt BIM-tiedot, kuten esimerkiksi mitat, ETIM-luokitus ja kuvaus viidellä kielellä.

Kaikki Roth BIM-tietomallit löytyvät MagiCAD:ista.