Roth SnowFlex®

– lumi- ja jäävapaita ulkopintoja

Roth SnowFlex®-putkijärjestelmä

Ennakoi talven tulo kustannustehokkaalla lumensulatuksella

Suurin osa kaatumisonnettomuuksista sattuu talvisin tilanteissa, jolloin on vaikeaa aloittaa lumenraivaus ja liukkaudentorjunta tarpeeksi nopeasti. Roth SnowFlex® -lumensulatusjärjestelmän avulla ulkoalueet pysyvät sulana, koska pinnan lämmitys alkaa jo ennen jääpinnan muodostumista. Teollisuuden ja lämpölaitosten hukkalämpöä hyväksi käyttäen käyttökustannukset jäävät suhteellisen pieniksi. Yhteiskuntataloudellisesti katsoen lumensulatusjärjestelmää voidaan pitää hyvänä investointina.

Lumensulatusjärjestelmän etuna on se, että käyttölämpötila on suhteellisen alhainen. Syöttölämpötila on yleensä 35–40°C välillä, ja näin ollen voidaan hyödyntää eri lämmönlähteitä. Lämmönlähteestä lämpö siirtyy siirtimen kautta lumensulatusjärjestelmään. Toisiopuolella oleva pumppu kierrättää lämmintä nestettä putkistossa. Roth lumensulatusputki on PE-RT- tai PEX-c-tyyppinen putki, joka on erittäin taipuisa ja kestävä.

Uudistettu vesikiertoinen Roth SnowFlex®-lumensulatusjärjestelmä on taloudellinen vaihtoehto. Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden valita eri energiamuotojen välistä ja hyödyntää kulloinkin edullisinta vaihtoehtoa. Käyttämällä hukkalämpöä teollisuudesta tai lämpölaitoksista voi saavuttaa suuriakin säästöjä. Rothin säätöjärjestelmä aktivoi järjestelmän ainoastaan kun on tarvetta.

Rothilla on ratkaisu lumensulatukseen
Rothilla on ratkaisu lumensulatukseen riippumatta siitä onko sulatustarve ajoluiskoihin, lastauslaitureihin, lentokentille, kävelykaduille, jalkapallokentille tai muille ulkoalueille. Järjestelmä on saatavana useampana vaihtoehtona. Pienille alueille riittää 2–6 piiriä, jotka kattavat 40–450 m² alueen. Suurille alueille, joissa piirien pituus vaihtelee, käytetään 1,5" jakotukkia ja piirien enimmäismäärä on noin 15 kpl. PEH-jakotukkia suositellaan aina käytettäväksi suurimpiin alueisiin.

Järjestelmä asennetaan asennuskiskoihin, joten putkiston liitäntä on hyvin helppo. Kaikki komponentit ovat säänkestäviä, ja sen takia järjestelmä voidaan asentaa sekä ulko- että sisätiloihin. Järjestelmä tarjoaa siis paljon joustavuutta.

Jakotukkiliittimessä on esiasennetut liittimet, ja niitä voi käyttää sekä Roth SnowFlex® (PE-Xc) että Roth PE-RT-putkien kanssa (25 x 2,3 mm). Molemmat putket takaavat pitkän käyttöiän ja kestävät sekä paine- että lämpötilavaihteluja. Putkilaadun ansiosta järjestelmä on mahdollisimman joustava ja se helpottaa myös asennusta.

Roth SnowFlex® -järjestelmässä on myös toinen tärkeä toiminto, kun suuret lumensulatusalueet voivat toimia lattialämmitysjärjestelmän tavoin teollisrakennuksissa. Mahdollisuudet sekä sisä- että ulkoalueiden lämmittämiseen ovat lähes rajoittamattomat.

Ota yhteyttä
Rothilla on monivuotinen kokemus Roth SnowFlex®-lumensulatusjärjestelmän projektoinnista ja suunnittelusta. Ota yhteyttä meihin – autamme mielellään mitoituksessa, laskennassa, materiaalierittelyssä ja piirustusten kanssa.

Löydät myyjien yhteystiedot tältä sivulta. 

Roth SnowFlex®-lumensulatusputki 25 x 2,3 mm

Roth lumensulatusputki on PE-RT-tyyppinen putki, joka on erittäin taipuisa ja kestävä. Se kestää hyvin jopa suuret lämpötila- ja painevaihtelut. Korkein sallittu lämpötila on 70 °C ja korkein sallittu paine on 6 bar. Lumensulatusjärjestelmässä olevan jäänestoaineen takia on lumensulatus- ja lämmitysjärjestelmän väliin aina asennettava lämmönvaihdin. Lämmönvaihtimen ansiosta putki ei tarvitse happidiffuusiosuojausta.

  • Roth SnowFlex®-lumensulatusputket
  • Polyeteeniputki ilman happidiffuusiosulkua lumensulatusasennuksiin
  • Hetkellinen maksimilämpötila 70 oC
  • Jatkuva maksimilämpötila 50 oC
  • Maksimikäyttöpaine 6 bar

Jakotukki ja säätöjärjestelmä Roth SnowFlex® -lumensulatusjärjestelmään

Roth jakotukki, PEH tai messinki
Lumensulatusjärjestelmän jakotukin materiaalina voi olla PEH tai messinki. Putkissa on 25 x 2,3 mm liittimet. PEH-jakotukkiputket voidaan toimittaa erikokoisina ja -mittaisina.
 

Roth lumensulatuksen säätökeskus
Ulkoalueiden automaattiseen jää- ja lumivapaan ohjaukseen. Toimitetaan yksikkönä, johon kuuluu ohjausyksikkö, jää- ja lumianturit sekä lämpötila- ja kosteusanturit.