Roth Werke saa hopeisen EcoVadis-mitalin sitoutumisestaan kestävyyden edistämisessä

Roth Werke toimittaa meille liittimiä, jakotukkeja ja lattialämmitysjärjestelmiä ja on osa emoyhtiötämme Roth Industries:ta. Tänä vuonna Roth Werke pisteytettiin ensimmäistä kertaa vastuullista liiketoimintaa mittaavalla EcoVadis-menetelmällä. Roth Werken 61 pistettä 100 mahdollisesta antoi hopeamitalin.

Tämä tarkoittaa, että Roth on parhaimman 20 % joukossa yhteensä 90 000 EcoVadiksen arvioimasta yrityksestä.

EcoVadis on kestävän kehityksen mittausten johtava tuottaja ja se arvioi yritysten yhteiskuntavastuun (CSR) neljää osa-aluetta: ympäristöä, työ- ja ihmisoikeuksia, eettisyyttä ja kestäviä hankintoja. Rothin hakemus EcoVadikselle perustui vastikään kirjoitettuihin toimintaohjeisiin (Code of Conduct) ja EMAS-sertifikaattiin. EMAS on vuonna 2010 perustettu ympäristöjärjestelmä ja nähdään yhtenä tärkeimmistä toimijoista luonnonvarojen suojelemisessa.

Kestävät prosessit ja ympäristöystävälliset tuotteet
Aktiivinen ympäristönsuojelu on ollut osa Rothin yrityksen toimintaperiaatteita jo vuosikymmenten ajan. Kestävyys on oleellinen osa Rothin toimintaa tuotekehityksessä, tuotteiden valmistuksessa ja käytössä.

Roth on vähentänyt isojen tehtaiden CO2-päästöjään yli 60 % vuoteen 2008 verrattuna. Päästöjen vähennys on saatu aikaan käyttämällä uusiutuvaa energiaa, ottamalla lämpöä talteen ja ostamalla vihreää sähköä. Yli 50 % vähennyksistä tulee Roth Werken Buchenaun toimipisteestä.

Rothin tuotteet itsessään auttavat kuluttajia säästämään energiaa päivittäin. Rothin lattialämmitys-, lattiaviilennys- ja käyttövesijärjestelmät säästävät energiaa ja vettä.  

Roth Werken toimitusjohtaja Christin Roth-Jäger sanoo:
”Teemme jatkuvasti töitä organisaation toiminnan optimoimiseksi kehittämällä kestävän kehityksen yritysstrategian ja edistämälle tuotteidemme ympäristöystävällisyyttä. EcoVadis-mitali on tulos pitkäjänteisestä työstämme sosiaalisten ja ekologisten kysymysten parissa. Olemme ylpeitä tästä ensimmäisestä EcoVadis-tuloksesta. Nyt jatkamme työtä saavuttaaksemme kultaisen mitalin.”