Lattialämmitys saunaosastolle 1970-luvun omakotitaloon energiaremontin yhteydessä

Lattialämmitys saunaosastolle 1970-luvun omakotitaloon energiaremontin yhteydessä

Tähän 1970-luvun loppupuolella valmistuneeseen omakotitaloon tehdään energiaremonttia. Talon asukkaat ovat jo aikaisemmin vaihtanet öljylämmityksestä maalämpöön. Energiatehokkuuden lisäämiseksi huoneisiin vaihdetaan patterilämmityksen tilalle Roth lattialämmitysjärjestelmä.

Vanhassa lämmitysjärjestelmässä oli myös vuotavia putkia. Nyt päivityksen myötä uudet lattialämmityksen putket kestävät vuosikymmeniä.

Tällä hetkellä talon kellarikerroksessa sijaitsevalle saunaosastolle matalarakenteinen Roth QuickTemp ClimaComfort® -järjestelmä. Asennus on helppo ja nopea, eikä siitä synny sotkua. Asennusta nopeuttaa se, että järjestelmän voi asentaa vanhan lattian päälle, niin kuin tässä kohteessa on osittain tehty. ClimaComfort®-järjestelmä on asennettu käytävien kaakeleiden päälle, mutta huoneista haluttiin purkaa pois vanhat korkkimatot. ClimaComfort®-järjestelmän asennuslevyt ovat valmistettu 100 % kierrätysmuovista.  

Maalämpö ja lattialämmitys on energiatehokkuuden kannalta optimaalinen yhdistelmä, sillä mitä alhaisempi menovesi järjestelmään tarvitaan, sitä parempi maalämpöpumpun hyötysuhde on.

Lattialämmitykseen tarvittava menovesi on viileämpää kuin patteriverkoston menovesi ja näin maalämmöstä saa enemmän hyötyjä irti. Lattialämmityksessä on energiasäästön lisäksi monia etuja. Huoneissa on tasaisempi lämpötila ja vasteaika matalarakenteisessa lattialämmityksessä on lyhyt.

Remontissa käytetyt tuotteet:

Roth QuickTemp ClimaComfort® (LVI-nro 2070608)

Roth X-PERT S5® 10,5mm, 200 m (LVI-nro 2020906)

Roth Taivutuskulma, teräs 12 mm (LVI-nro 2016453)

ROTH Lattialämmitysjakotukki 7 (LVI-nro 2070505)

Muista seurata meitä somessa, lisää remonttikuvia on tulossa!