Sekoitusryhmät

– kaikenkokoisiin järjestelmiin

Roth sekoitusryhmä 2-tie, termostaatti

Sekoitusryhmän mukana toimitetaan Wilo Para 15-130/6-43/SC-12-pumppu. Pumppu ja sekoitusryhmä on tarkoitettu enintään 240 m²:n lämmitysalalle, mutta teho riippuu lämpöhäviöstä ja käytettyjen putkien koosta.

Sekoitusryhmässä on termostaattiventtiili, joka mahdollistaa menoveden lämpötilan säädön alueella 25-60 °C. Termostaatti on lukittavissa. Sekoitusryhmän asennuspuoli on vasen, mutta sen voi muuttaa oikealle kääntämällä ryhmän toisin päin. 

Primääripuolen kahdessa putkiliitännässä on ¾" EURO-kierteet, joten sen kanssa voi käyttää yleistä ¾":n yhdettä tai Roth jakotukkiliitimiä (10,5-20 mm).

Menovirtaus voidaan kääntää vaakasuoraan ¾":n päätemuhvia siirtämällä (ks. mittapiirustus 2 kohdassa "Tekniset tiedot").

Roth Touchline® SL (langaton) ja Roth Touchline® BL (langallinen) -järjestelmät ovat täysin yhteensopivia Roth sekoitusryhmän kanssa. Käyttötalouden optimoimiseksi pumppu kannattaa yhdistää ohjausyksikköihin.

LVI-nro: 2070796


 

Roth sääkompensointi lattialämmityksen sekoitusryhmään

Varustettuna ulkoilma-anturilla, menovesianturilla ja huonetermostaatilla

Roth sääkompensointi on 3-tieventtiilillä ja Wilo Para-pumpulla varustetun Roth sekoitusryhmän ohjelmoitava digitaalinen ohjaus. Se mukauttaa lattialämmityslaitteiston tulovirtauslämpötilan ulkolämpötilan mukaan. Siinä on useita valmiiksi asetettuja käyttäjäohjelmia, ja käyttäjä voi tehdä myös omia ohjelmia, esimerkiksi laskemaan lämpötilaa, kun lämmitystä ei tarvita.

 • Viikoittaiset ohjelmat
 • 9 esiasetettua ohjelmaa ja 4 käyttäjäohjelmaa
 • Rajoittamaton muisti
 • Säätö mukautettu ulkolämpötilaan

Roth sekoitusryhmä 3-tie, termostaatti

Varustettuna termostaattiventtiilillä
3-tieventtiilillä varustettua Roth sekoitusryhmää käytetään yhdessä Roth lattialämmitysjakotukin kanssa. Voidaan sovittaa haluttuun piirimäärään. Sekoitusryhmän enimmäiskapasiteetti on 230 m², ja siinä on Wilo Para 15-130-pumppu. Sekoitusryhmä voidaan asentaa lattialämmitysjakotukin oikealle tai vasemmalle puolelle. Se on kehitetty vesikiertoisille järjestelmille, joissa lämmönlähteen tulovirtauslämpötila on korkeampi kuin lattialämmityksen käyttötarve.

Sekoitusryhmää on saatavana kolmena versiona:

 • malli, jossa on menovesianturilla varustettu termostaattiventtiili
 • malli, jossa on meno- ja paluuvirtausanturilla varustettu elektroninen säätöyksikkö
 • malli, jossa on ulkolämpötilojen muutokset huomioiva sääkompensointijärjestelmä

Sekoitusryhmä käyttää lämmönlähteenä vettä siten, että joissain laitetyypeissä ensiöpumppua ei tarvita lainkaan, tai sillä tuotetaan vain alhainen ensiöpaine. 

LVI-nro: 2070539

Roth sekoitusryhmä 3-tie, säätökeskus

Sekoitusryhmä ulkolämpötilakompensoinnilla, maksimikapasiteetti 200 m². Varustettu 3-tieventtiilillä ja ulkoilmakompensoidun syöttölämpötilan elektronisella säädöllä ja täysautomaattisella kierrosohjatulla kiertovesipumpulla (Wilo Para). Sekoitusryhmää käytetään yhdessä Roth lattialämmitysjakotukin kanssa ja voidaan sovittaa haluttuun piirimäärään.

 • Paino: 7,5 kg.
 • Volyymi: 38 dm³.

LVI-nro 2070541

Roth ShuntUnit - virtausmittarilla tai ilman virtausmittaria

Täydellinen shuntti jakotukkineen – helppoa sinulle

 • Asennusvalmis 1-8 piirille
 • Pumpussa automaattinen ilmausohjelma
 • Nopea esisäätö piirikohtaisesti (sis. esisäätöavaimen)
 • Mahdollisuus laajennusosalle 5 tai 6 piirille

Roth ShuntUnit -pumppuryhmää käytetään lattialämmityksissä sekä uudis- että saneerausrakentamisessa. Sen teho riittää noin 160 m² saakka, riippuen todellisesta lämpöhäviöstä. Pumppuryhmää käytetään yleensä silloin, kun lämmönlähteeltä tuleva lämmitysvesi on korkeampi lämpötilaltaan kuin lattialämmitykseen tarvittava lämmitysvesi. Pumppu on tehtaalla asennettu jakotukkien vasemmalle puolelle, mutta se voidaan helposti siirtää myös oikealle puolelle.

Roth ShuntUnit toimitetaan valmiiksi asennetuilla jakotukeilla (1–8 piiriä), jotka mahdollistavat myös Roth säätöjärjestelmien huonekohtaisen lämpötilasäädön.

Roth minishunt

Lattialämmityksen säätöön yksittäisessä huoneessa. Saatavana langattomana tai langallisena.

Pienoissekoitusryhmä on tarkoitettu yksittäisen huoneen lattialämmityksen säätöön. Sekoitusryhmä voidaan liittää asennuksen ulkopuolelle patterin tapaan sekä 1-että 2-osaiseen laitteistoon. Sekoitusryhmä voidaan täydentää tuplajakotukilla, jos siihen on liitettävä kaksi piiriä. Pienoissekoitusryhmää käytetään vesikiertoisissa järjestelmissä, joissa lämmönlähteen tulovirtauslämpötila on korkeampi kuin lattialämmitykseen tarvittava lämpötila. Pienoissekoitusryhmässä voi olla termostaattiventtiili, säätö huoneanturilla, jossa on 5 metrin kapillaariputki, tai langaton huonetermostaatti.

Roth Minishunt Plus langaton ohjaus

Lue ensimmäisen käynnistyksen ohje täältä. 

Roth Minishunt Plus

Yksittäisten huoneiden lattialämmityksen säätöön

Roth Minishunt Plus on ihanteellinen ratkaisu, kun halutaan liittää yksittäisten huoneiden lattialämmitys jo olemassa olevaan patterilämmitysjärjestelmään. Shuntti voidaan varustaa haaraputkella, joka yhdistää kaksi lattialämmityspiiriä.
Roth Minishunt Plus toimii käyttöveden sekoittajana, kun lämmönlähteen menolämpötila on korkeampi kuin lattialämmityksen tarve. Integroitu maksimivirtauksen rajoitus varmistaa, että lattialämmityspiirin menolämpötila ei koskaan ylitä 45 °C.

Lämpösuoja katkaisee virran, jos menolämpötila ylittää 50 °C. Järjestelmä nollautuu automaattisesti.

Minishuntti on helppo liittää olemassa olevaan lämmityslaitteistoon ¾" -liittimellä. Se toimitetaan energiatehokkaalla pumpulla, jonka virrankulutus on vain 3W, ja 3-napaisella noin 1,5 metrin kaapelilla. Kaapeli on kytkettävä ohjausyksikköön.

Minishuntti voidaan asentaa kapeaan paikkaan alhaalta liitettävien putkien (halk. 50 mm k/k) ja erittäin kompaktin muotoilunsa ansiosta. 16 mm eristekotelo on osa pakkausta pakkausjätteen minimoimiseksi.

Roth Minishunt Plus voidaan tarvittaessa asentaa erityismuotoiltuun Roth jakotukkikaappiin. Kompakti muotoilu ja tukeva runko eliminoivat tehokkaasti kiertovesipumpun tärinät. Roth Minishunt Plus on erittäin hiljainen, jolloin se sopii asennettavaksi myös ääniherkille seinille.

Valinnainen termostaattiohjattu 500 W:n sähkövastus mahdollistaa mukavuuslämmön kesäisin, kun lämmitys normaalisti ei ole käytössä.

Roth Minishunt Plus on saatavana kolmena mallina:

Roth Minishunt Plus 

LVI-nro 2070754

Roth Minishunt Plus termostaatilla, jota ohjataan 5 m huoneanturilla.
Anturi on säädettävissä 6–28 °C välillä.

Roth Minishunt Plus langaton

LVI-nro 2070755

Roth Minishunt Plus toimilaitteella, langattomalla termostaatilla ja ohjauskeskuksella. Ohjauskeskuksessa on näyttö ja kosketuspainikkeet lämpötilan helppoa säätelyä varten.
Tässä mallissa on myös väliaikainen syötetyn mukavuuslämpötilan ohitus, ja painikkeiden lukitusmahdollisuus.

Roth Minishunt Plus langaton, E500 W sähkövastus
LVI-nro 2070756

Roth Minishunt Plus toimilaitteella, langattomalla termostaatilla ja E500 W:n sähkövastuksella.
Edellä mainittujen lisäksi tässä mallissa on mahdollisuus kytkeä mukavuuslämmitys päälle kesäisin, jolloin normaali lämmitys kytketään pois päältä.

 

 

Vastuuvapauslauseke

Olemme hiljattain saaneet tietoa siitä, että LTE800 taajuuden dataliikenne (esim. 5G-verkot vuoristossa ja/tai pitkänkantaman alueilla) voivat aiheuttaa ongelmia estämällä radiosignaalien sisäistä viestintää Rothin langattomien tuotteiden välillä, jos mastot ovat liian lähellä tai signaali on liian vahva. Emme myöskään voi täysin poissulkea mahdollisuutta, että radiopohjaisten teknologioiden asennukset tai toteutukset tulevaisuudessa voivat aiheuttaa vastaavanlaisia ongelmia.

Kaikki edellä mainitut ongelmat ovat Rothista riippumattomien olosuhteiden aiheuttamia. Rothia ei siksi voi pitää vastuussa eikä Rothille voi esittää vaateita liittyen mihinkään sellaisiin häiriöihin, jotka ovat aiheutuneet Rothista riippumattomista kolmannen osapuolen asennuksista.

Roth sekoitusryhmän eriste ja ShuntUnit-eriste

Helposti sekoitusryhmän päälle asennettava eriste viimeistelee lattialämmitysjärjestelmän tyylikkäästi. Mahdollinen katkaisu on helppoa merkittyjen urien avulla. Perusajatuksena on pumpun sijainti vasemmalla puolella, mutta eriste on helppo asentaa myös oikealla sijaitsevan pumpun mukaan. Suurissa sekoitusryhmäjärjestelmissä eristystä voi jatkaa Roth jakotukin eristeellä.

Muotoon puristettu Roth Shunt-eriste Roth sekoituspumppuryhmälle: SAP-nro 17401973.892.

Muotoon puristettu Roth ShuntUnit-eriste Roth ShuntUnitille: SAP-nro 401973.891

 

 • Sopii sekä termostaattiventtiileillä että ulkolämpötilan kompensoinnilla varustettuihin sekoitusryhmiin
 • Helppo katkaista veitsellä merkittyjen urien mukaan
 • Täyttää DS 452 vaatimukset
 • Pumpun voi asentaa vasemmalle tai oikealle
 • Vahva murtumaton materiaali
 • Sisältää paloa hidastavaa materiaalia
 • Viimeistelee lattialämmitysjärjestelmän tyylikkäästi
 • Toimitetaan valmiiksi koottuna – asennusvalmis
 • Sisältää paloa hidastavia raaka-aineita

Siirrettävä Roth-sähkökattila 9 kW

Täydellinen ja valmiiksi koottu
Valmiiksi koottu, siirrettävä sähkökattila, jossa on paisuntasäiliö, kiertopumppu, turvalaitteisto, 1" joustoletkut lämmityslaitteistoliitäntään, lattialevy, kantokahva, lämpömittari ja säätötoiminto, joka varmistaa tasaisen tulovirtauslämpötilan. Sähkökattila on tarkoitettu lämmityslaitteiston nopeaan/tilapäiseen käynnistykseen esimerkiksi silloin, kun laitteistoon on tehty painetesti vedellä ja myöhemmin ilmenee jäätymisvaara. 

Varaosat

Roth Minishunt Plus langaton ohjaus 
LVI-nro 2070758 

 • Huonelämpötilan säätämiseen
 • Langaton näyttö

Roth Minishunt Plus sähkövastus 500 W, varoventiilillä  
LVI-nro 2070757

 • Kesäkäyttöön, jolloin normaali lämmitys ei ole käytössä
 • Lämpötilan anturi sisältyy

Roth Minishunt Plus ohjauskeskus
LVI-nro 2070760

 • Roth Minishunt Plussekoitusryhmän langattomaan ohjaukseen
 • Virtajohto sisältyy

Roth Toimilaite 230 V
SAP-nro 7466275430

 • Lattialämmitykseen

Roth Minishunt Plus jakotukkikaappi 
LVI-nro 2011183 

 • Roth Minishunt Plusin vesitiiviiseen asennukseen
 • Koko: 419 x 350 x 108 mm (L x K x S)
 • Ilman kehystä: +18 mm syvyys.

Roth Minishunt Pro langaton termostaatti
LVI-nro 2070761

 • 2-suuntainen yhteys langattomalla vastaanottimella
 • Paristot sisältyvät

Haluatko lisätietoa tuotteistamme?