Vain parasta talotekniikkaa erityiseen kerrostaloon

Vain parasta talotekniikkaa erityiseen kerrostaloon

Akaan korkeimmassa talossa on Rothin lattialämmitys- ja käyttövesijohtojärjestelmä. Järjestelmätoimitus helpottaa urakoitsijan työtä merkittävästi.

Rakennus on monin tavoin aivan erityinen. Toijalan asemaa vastapäätä on kesän aikana kohonnut Akaan korkein talo. Yhdeksänkerroksiseen As Oy Akaan Kinon Asemaan valmistuu vuodessa kaikkiaan 42 tavanomaista korkeatasoisempaa asuntoa. Akaalaiset ovat voineet jo valita omansa tilavista yksiöistä, kaksioista ja kolmen huoneen sekä keittiön asunnoista, kooltaan 33,5 - 126,5 m². He ovat myös käyttäneet tilaisuutta hyväkseen. Syyskuun alussa vain kuusi asunnoista oli varaamatta.

Uuden asuinkerrostalon sijainti on erinomainen. Se sijaitsee Suomen vanhimman elokuvateatterin naapurissa, aivan kaupungin sydämessä. Asunnot ovat taidolla suunnitellut ja näkymät varsinkin ylimmistä kerroksista suurien maisemaikkunoiden ja lattiatasoon lasitettujen parvekkeiden ansiosta huikeat.

Varustelutasosta ja energiatehokkuudesta talossa ei ole tingitty. Rakennus lämpenee ekologisella kotimaisella maalämmöllä, jota hyödynnetään myös asuntojen kesäaikaiseen viilennykseen. Asuntokohtaiset konvektorit takaavat miellyttävät sisäolosuhteet myös kuumimpina kesäpäivinä. Lämmönjakojärjestelmänä asunnoissa
on varpaat lämpimänä pitävä ja kalustamisen vapauden varmistava lattialämmitys. Yhdessä maalämpöjärjestelmän kanssa se on erityisen energiatehokas ja taloudellinen vaihtoehto.

– Energiankulutus on maalämpöjärjestelmällä minimaalinen, Toijalan LVI-Palvelu Oy:n toimitusjohtaja, kohteessa vastaavana työnjohtajana toimiva Mika Piittisjärvi painottaa.

Parasta LVI-tekniikkaa
Kyseessä on siitäkin poikkeuksellinen asuinkerrostalon rakennushanke, että putkiliike, Toijalan LVI-Palvelu toimii siinä paitsi pääurakoitsijana, myös rakennuttajana.

Kun LVI-alan yritys lähtee urakoimaan kokonaista asuinkerrostaloa, sen on ihan maineensakin kannalta panostettava paitsi asuntojen sisäolosuhteisiin myös taloteknisten ratkaisujen toteutukseen.
Niinpä As Oy Akaan Kinon Aseman LVI-suunnittelussa ei ole mutkissa oikaistu. Ratkaisut ovat ensiluokkaisia.

Piittisjärvi painottaa, että siinä pitemmän päälle nimenomaan säästää.

– Kannatan järjestelmäajattelua. On aina parempi, että työmaalla on vain yksi toimittaja. Ei tällaisella työmaalla kannata ruveta tilkkutäkkiä tekemään. Aikaa ei työmaalla kulu miettimiseen ja sovittelemiseen. Myöhemmin myös korjaaminen on helpompaa, kun kaikki osat ovat peräisin yhdeltä toimittajalta.

As Oy Akaan Kinon Aseman putkilinjat ja lattialämmitys, käyttövesi ja viilennyksen runkoputket on toteutettu Rothin tarvikkeilla.

Tietenkään rakennuttajan ja urakoitsijan ei kannata typeriä ratkaisuja ryhtyä tekemään. Piittisjärvi painottaa, että järjestelmätoimitukselle on saatava myös kilpailukykyinen hinta.

Toijalan LVI-Palvelu on käyttänyt Rothin tuotteita siitä lähtien, kun niitä Suomesta on saanut, yli kymmenen vuoden ajan.

Yksinkertainen ja nopea asentaa
As Oy Akaan Kinon Aseman lattialämmitys toteutettiin Rothin patentoimalla Takkeri-kiinnityksellä Rothin välipohjaeristeeseen.
Piittisjärven mukaan LVI-urakointiliikkeen kannalta järjestelmätoimitus on kaikin puolin vaivaton. Suunnittelu tulee Rothin kautta ja tavarat tulevat kertatoimituksena tukkuliikkeestä. Langaton säätöjärjestelmä on helppo asentaa.

– Asennusliike voi keskittyä asentamaan, ei tarvitse miettiä suunnittelemista ja laskea tavaroita. Kaikki on valmiina.

– Myös käyttäjän kannalta lattialämmitys on helppokäyttöinen ja liitettävissä etäkäyttöön.

– Ja joustava, Rothin aluemyyntipäällikkö Jouni Lastula lisää. Jos taulun sattuisi haluamaan juuri huonetermostaatin paikalle, sekin on siirrettävissä.

Rothin yhteneväiseen käyttövesijärjestelmään kuuluu kaikki tarvittava: Multipex-vesijohto, suojaputki, pistoliitinjakotukit ja pistoliitinhanakulmarasiat – kaikki samalta toimittajalta ja teh-taan yhteensopiviksi testaamina. Järjestelmä on nopea ja turvallinen asentaa. – Mahdolliset vuodot tulevat heti esiin eivätkä jää piiloon, joten kosteusvaurioita ei voi tulla, Piittisjärvi painottaa.