Roth Compact® -järjestelmä on helppo asentaa

"Yllätyin iloisesti, hyvä tuote”

Roth lattialämmitysjärjestelmän asennus mittavan huoneistoremontin yhteydessä onnistui helposti

Kymmenen vuotta vanhaan omakotitaloon tehtiin täydellinen sisäremontti. Urakoitsijana toimi Mikkelissä toimiva LVI-järjestelmien asiantuntija Teknocon. 

– Mittavassa huoneistoremontissa muutettiin huonejärjestystä ja omistajien toiveena oli samalla asentaa taloon laadukas vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä, Teknoconin toimitusjohtaja Mikko Parkkinen kertoo.

Osassa taloa purettiin vanhat lattiat ja niihin tiloihin asennettiin perinteinen betoniin valettu Roth lattialämmitysjärjestelmä. Toisessa puolessa taloa, jossa vanhoja lattioita ei tarvinnut purkaa, lattialämmitysjärjestelmäksi valittiin Rothin helposti asennettava Compact®-järjestelmä.


Uuden lattian asentaminen vanhaa lattiaa purkamatta säästää remonttikuluissa

Compact®-järjestelmän etu on se, ettei vanhaa lattiaa välttämättä tarvitse purkaa. Verrattuna perinteisiin lattialämmitysjärjestelmiin Compact® on hieman kalliimpi tuote, mutta säästöjä syntyy asennusvaiheessa, kun järjestelmän voi asentaa suoraan vanhan lattian päälle.

– Järjestelmä sopii mainiosti kohteisiin, jossa Compact®-järjestelmän käyttäminen antaa rakennusteknisesti kustannussäästöä, sanoo Parkkinen.
 

Ensimmäinen Compact®-kokemus – ”yllätyin iloisesti, hyvä tuote”

Tämä oli Teknoconin ensimmäinen kohde, johon asennettiin Compact®-järjestelmä. Parkkisen mukaan kokemus oli hyvä.

– Yllätyin iloisesti, Compact®-järjestelmä on hyvä tuote, sanoo Parkkinen.

Teknoconilta asennusta oli mukana tekemässä työnjohtaja, niin että hän osaa jatkossa neuvoa asentajille Compact®-järjestelmän käyttöä. Järjestelmän asennus sujui kuitenkin helposti Rothin asennusohjeita noudattamalla. 

– Asennuksessa auttoi selkeät asennusohjeet. Niiden lisäksi käytimme Rothin asennusvideoita Youtube-kanavalta. Hyvien ohjeiden ja kätevän tuotteen ansiosta asennustahti kasvoi nopeasti ja kiihtyi loppua kohden.

Asennuslevyt ovat helppo asentaa ja luovuttavat lämpöä tehokkaasti

Compact®-järjestelmän keskiössä ovat suorakulmaiset asennuslevyt, joissa on valmiiksi kiinnitettynä 0,5 mm alumiinilevyt. Levyjen asentaminen on helppoa ja työmaalla pärjää muutamalla työkalulla.

Lisähaastetta tähän kohteeseen toi kuitenkin levyjen asentaminen monimuotoiseen taloon. 

– Kulmat ja levyjen asentaminen erimuotoisiin huoneisiin lisäsi haastetta ja työaikaa. Tässä apuna oli kuitenkin Rothilta saatu lattialämmityssuunnitelma.

Rothilla kauppaan kuuluu aina laadukkaan järjestelmän lisäksi myös lattialämmityssuunnitelma.

Compact®-järjestelmää käytetään myös tulevaisuudessa

Mikon mielestä asennus onnistui nopeasti ja käyttää mieluusti Compact®-järjestelmää myös tulevaisuudessa.

– Compact®-järjstelmä on poikkeuksellisen hyvä tuote nopeaan remonttiin, jossa halutaan tehdä muutos mahdollisimman alhaisella rakennekorkeudella.

Tuloksena on energiatehokas ja asumismukavuutta lisäävä lattialämmitysjärjestelmä. Yksi Compact®-järjestelmän etuja on myös se, että järjestelmä reagoi nopeasti toivottuun lämpöön.

Compact®-järjestelmä lyhyesti:

  • matala rakennuskorkeus
  • nopea reaktioaika lisää asumismukavuutta
  • laadukas tuote
  • hintataso hieman perinteistä betoniin valettua lattialämmitysjärjestelmää kalliimpi, mutta Compact® tuo säästöä remonttivaiheessa, kun vanhaa lattiaa ei tarvitse purkaa