Laadukkaat ja helposti asennettavat lattialämmitysjärjestelmät

Roth on valmistanut laadukkaita lattialämmitysjärjestelmiä yli 40 vuoden ajan. Meiltä saat kokonaiset lattialämmitysjärjestelmät, jotka helpottavat asennusta. Tuloksena on helppo ja joustava tapa luoda mukavia ja taloudellisia lämmitysratkaisuja. Nopeasti säätyvät lattialämmitysjärjestelmät soveltuvat erinomaisesti myös matalaenergiataloihin, joissa vaaditaan energiatehokkaita ratkaisuja.

Matalarakenteinen saneeraus
Järjestelmämme soveltuvat matalan rakenteen ja nopean reagoinnin ansiosta erittäin hyvin saneerauskohteisiin. Lattialämmitysjärjestelmämme ovat saatavilla jopa 14 mm rakennuskorkeudella. Kaikki lattialämmitysjärjestelmämme ovat säädettävissä sovelluksen avulla yhdessä Touchline-toimilaitteiden kanssa. Tuloksena ovat asumismukavuus, joustavuus ja energiasäästöjä.

Lattialämmitys on vesikiertoisia pattereita järkevämpi valinta, sillä putkistoon menevän veden lämpö on vain hieman yli +30 °C. Pattereissa menovesi voi sen sijaan olla kylmimpinä päivinä jopa +50 °C.
Lattialämmityksellä on muitakin etuja: seinäpintaa ei tarvitse uhrata pattereille ja lämpimistä pinnoista pitävät niin lattioilla leikkivät lapset, lemmikit kuin viluvarpaiset aikuisetkin. Huonelämpötilaa voi laskea muutamalla asteella ilman, että mukavuudesta tingitään.

Nopea, siisti ja pölytön asennus
Lattialämmitysputket voidaan asentaa esim. vanhaan betonilaattaiseen taloon monellakin tavalla. Vanha laatta voidaan purkaa ja tilalle valaa uusi lattialämmitysputkineen. Vanhaan laattaan voidaan myös tehdä urat putkia varten. Kumpikin tapa on kuitenkin työläs, aikaa vievä ja sotkua aiheuttava.

Helpoin ja nopein tapa on asentaa putkisto vanhan lattian päälle asennuslevyllä. Se edellyttää vain pintamateriaalien purkua ja tarvittaessa vanhan betonivalun oikaisua. Roth Compact® -järjestelmässä rakennekorkeus on vain 14 tai 24 mm, joten lattian pinta ei nouse niin paljon kuin yleensä. Silloin ei myöskään kynnyksiin ja oviin tarvita välttämättä muutoksia.

Roth Compact® -lattialämmitysjärjestelmään kuuluvat uritetut ja alumiinilevyllä päällystetyt polystyreenistä valmistetut asennuslevyt sekä varsinaiset lattialämmitysputket. Ne kulkevat lähellä lattiarakenteen pintaa, jolloin lämmitysjärjestelmä reagoi säätöön herkemmin ja nopeammin. Matalampi menoveden lämpötila parantaa myös lämpökerrointa, joten lämmittäminen tulee edullisemmaksi.
Riippumatta vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän asennustavasta, sen päälle voi valita käytännössä minkä lattiapäällysteen tahansa. Käytännössä tämä merkitsee pienempiä käyttökustannuksia. Kun päällyslattia asennetaan lähelle lattialämmitysputkia järjestelmä voi hyvin nopeasti kompensoida muuttuvia lämpö- ja viilennystarpeita säädetyissä huoneissa. Paksu lankkulattia tosin edellyttää niin korkeaa menoveden lämpötilaa, ettei se ole lankulle hyväksi. Lattiamateriaalivalmistajan ohjeistusta onkin aina syytä noudattaa.

Roth Compact® -järjestelmän etuja:

  • helppo ja nopea asentaa remonttikohteissa
  • matala rakennekorkeus
  • hyvä lämmönjohtavuus
  • toimii lisälämmöneristeenä
  • ääntä vaimentava rakenne
  • säätyy nopeasti

Roth Compact®-järjestelmä soveltuu sekä saneerauskohteisiin että uudisrakentamiseen. Järjestelmä voidaan asentaa suurin piirtein kaikille kantaville ja vakaille lattioille, kuten esim. betonilattiat ja lastulevy puupohjalla. Päälle voidaan asentaa puu- tai mattopäällysteinen "kelluva" lattia.

 

Roth ClimaComfort® -järjestelmä kosteisiin tiloihin ja saneeraukseen
Roth ClimaComfort® käytetään erityisesti kylpyhuoneissa tai muissa tiloissa, joissa vaaditaan tiivistä kerrosta ja kaatoa lattiakaivoon. Järjestelmä perustuu itsekiinnittyvään asennuslevyyn, joka on valmistettu uusiokäyttöpolyeteenistä, sekä lämpöä johtavaan Roth ClimaComfort® FLOW-tasoitemassan.
Ohut asennuslevy liimataan lattiapohjalle ja seuraa täten mahdollisia kaatoja. Levyssä on reikiä, jotta itsetasoittuva tasoite saisi hyvän tartunnan alustaan. Rakenteen paino ja ominaispaino ovat alhaiset, mikä takaa perinteistä valettua rakennetta paremman reaktionopeuden. Järjestelmä voidaan asentaa sekä lattiaan että seinään, tai käyttää huoneen "patterina", jos lattian pinta-ala ei riitä korvaamaan huoneen lämpöhävikkiä.


ClimaComfort® on tarkoitettu erityisesti kosteisiin tiloihin ja saneeraukseen.Haluatko tarjouksen lattialämmityksen remontista? Soita meille, puh. 019 440 330, niin löydämme sinulle sopivan jälleenmyyjän.