Roth palkittiin kahdesti arvostetussa saksalaisessa yrityskilpailussa

15.11.2019

Oskar Patzelt-säätiö on palkinnut Roth Industries-perheyhtiötä kahdella yrityspalkinnolla. Roth-konsernille myönnettiin syyskuussa arvostettu yrityspalkinto, ”Großer Preis des Mittelstandes", joka jaetaan keskisuurille yrityksille Saksassa. Tämän lisäksi yhtiön johto yllättyi lokakuussa jaetusta kunnialaatasta, joka jaettiin neljälle merkittävälle saksalaiselle yritykselle. Molemmat palkinnot jaettiin Würzburgissa suuren juhlatilaisuuden yhteydessä.

Oskar Patzelt-säätiön edustajat, Helfried Schmidt ja Petra Tröger, luovuttivat “Großer Preis des Mittelstandes”-palkintopatsaan. He arvostivat Roth-konsernin kokonaisvaltaista menestystä ja painottivat erityisesti työntekijöille osoitettua tukea, innovaatiokykyä, ympäristöasioiden hallintaa ja yhteiskuntavastuuta. Palkintolautakunta oli vaikuttunut perheyhtiön kehityksestä pienestä tekijästä maailmanlaajuiseen johtajaan lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmissä sekä energiavarastointi-järjestelmissä ja komposiittiteknologiassa. Säätiö myönsi näillä perusteilla Roth-yhtiölle myös erityisen vuoden 2019 kunniamerkinnän.

“Großer Preis des Mittelstandes 2019”-palkintogaala järjestettiin nyt 25. kertaa ja siihen oli kutsuttu mm. useita satoja yrittäjiä. Kilpailuun oli nimitetty yli 5 000 saksalaista keskisuurta yritystä, ja 758 yritystä pääsivät jatkoon palkintolautakunnan arviointiin.

Kestävä liiketoiminta kilpailun mottona
Rothin perheenjäsenet ja konserninjohtaja Matthias Donges ottivat palkinnon vastaan.
Matthias Donges totesi kiitospuheessaan: “Olemme erittäin ilahtuneita tästä palkinnosta, joka myös tunnetaan saksalaisten keskisuurten yritysten Oscar-patsaana. Palkinto on tunnustus kaikesta, mitä teemme rakennus- ja muilla teollisuustekniikan aloilla. Tämän vuoden kilpailun mottona oli ”kestävä liiketoiminta”, ja se kuvastaa hyvin sitoutumistamme keskisuurena perheyhtiönä, jonka yritysarvot ovat tiivis yhteisöllisyys, dynaamisuus ja vastuullisuus. Omistammekin palkinnot työntekijöillemme, joilla on tärkeä rooli menestyksessämme.”

1 300 henkilöä työllistävä Roth Industries toimii kansainvälisesti energia-, saniteetti- ja ympäristöjärjestelmien sekä muoviteollisuuden, hydrauliikan ja komposiittiteknologian alalla.
Yritykset eivät voi itse hakea osallistumaan ”Großer Preis des Mittelstandes”-kilpailuun, vaan siihen voi tulla nimitetyksi muiden yritysten toimesta. Voittajan valitsee elinkeinoelämän ja koulutuksen edustajista koostuva lautakunta, joka keskittyy yritysten kokonaisvaltaiseen toimintaan ja niiden yhteiskunnalliseen rooliin. Osana arviointia lautakunta kiinnitti huomiota myös työpaikkojen ja harjoittelujaksojen luomiseen, innovaatio- ja uudistamiskykyyn, paikalliseen sitoutumiseen sekä palvelu- ja asiakaslähtöisyyteen.

Arvostetuin palkinto Saksan liikemaailmassa
”Großer Preis des Mittelstandes” on Leipzigissä toimivan Oskar Patzelt-säätiön järjestämä yrityskilpailu ja ainoa kilpailu, joka on saavuttanut yhtä suurta arvostusta ja jatkuvuutta yli neljännesvuosisadan. Palkinto ei sisällä palkintorahoja, vaan se on tunnustus yksinomaan yrityksen menestyksekkäästä liiketoiminnasta.

Die Welt-uutislehden mukaan yrityspalkinto on Saksan arvostetuin. Oskar Patzelt-säätiölle myönnettiin vuosina 2008 ja 2016 Saksan Bundesverdienstkreuz-ansiomerkki ja vuonna 2015 “Company Change”-palkinto.

Lisätiedot: Pauli Santala, maajohtaja, s-posti: pauli.santala@roth-finland.fi, puh. +358 40 158 9467.